Емил Димитров: Бургас е пред сериозна водна криза

Новини
10:54 - 27 Ноември 2020
3812
Емил Димитров: Бургас е пред сериозна водна криза

Екоминистърът Емил Димитров дойде изненадващо в парламента, за да предупреди депутатите за лошото състояние на язовирите у нас. Той заяви, че Бургас е пред сериозна водна криза, която до 6 месеца ще е факт и в морския град предстои да се случи „Перник 2“.

Подобна е ситуацията и с други язовири в страната. Димитров изрази притеснение, че политиката по отношение на язовирите е сериозно изостанала.

„Защо съм дошъл при вас? Да ви се помоля, да поискам съдействие, не да носите моята отговорност, аз ще си нося кръста, но да вземем едно изключително важно решение. Не с временна комисия, не с анкетна комисия, не с разговори тук-там, където и да било. Да ви поканя да дойдете по двама представители от партия в Министерството на околната среда и водите. Ще ви покажа всички карти. Ще ви покажа и черните карти, които се крият.

Догодина, уважаеми дами и господа, ще има водна криза в земеделието. Ще имате трети път избори - един път редовни, един път президентски и един път водни бунтове“.

Мминистърът обяви още, че язовирите са обезпечени на 40-45% към днешна дата: „Телефон с дядо Боже нямам, не знам дали ще вали. Тази година дадохме вода на всички, никой не го призна, никой не го каза. Догодина имаме 45 (процента), ако ние го направим на 70-75 ще спасим цял един отрасъл“.