Емил Янев получи „Сирак Скитник“ за 2022-а (СНИМКИ)

Общество
20:45 - 25 Януари 2023 (обновена)
4309
Емил Янев получи „Сирак Скитник“ за 2022-а (СНИМКИ)

В присъствието на генералния директор на БНР Милен Митев, вицепрепрезидента на България Илиана Йотова и на столичния кмет Йорданка Фандъкова БНР даде годишните си награди.

Носител на Голямата награда "Сирак Скитник" за 2022 година е Емил Янев за предаването "Трамвай пожелание". Той получи приза от вицепрезидента Илиана Йотова.

В останалите категории победители станаха:

Годишна награда за радиожурналистика - Информационният екип на радио Пловдив, Кремена Данева и Евелина Стоянова за отразяването на наводненията в Пловдивска област

Награда за радиопредаване - Екип на радио „Бургас“

Награда „Златен глас“ - Юлия Гатдерова

Голямата награда "Сирак Скитник" бе връчена на Емил Янев от вицепрезидента Илияна Йотова, която благодари, че за пореден път има привилегията да присъства и да е участник в церемонията по награждаването. 

В словото си тя отбеляза, че обществената медията се е превърнала в стожер на истината, защото "ако нещо е казано по радиото, то от никого не се подлага на съмнение". 

Йотова отбеляза, че БНР има най-ценното качество – истината и достоверността на онова, което обществената медия разказва на своите верни слушатели. 

Вицепрезидентът отбеляза още, че Старата къща е институцията, в която журналистите имат свободата да казват онова, което мислят и да назовават нещата с истинските им имена.

Снимки: Валерия Йонкова