Емили Тротинетката, Куката и Чеченеца гледат видео в съда

Чеченеца представи флашка с доказателства, че няма принуда при снимането на клипа

Общество
16:13 - 16 Юли 2024
952
Емили Тротинетката, Куката и Чеченеца гледат видео в съда

Делото срещу Тошо Куката, Чеченеца и Емили Тротинетката е на финалната права. Днес в залата бяха разпитани и последните двама призовани свидетели, а след тяхното изслушване Чеченеца представи флашка с доказателства, че няма принуда и хулиганство при снимането на клипа.

Електронният носител съдържаше общо 25 видеа и 22 снимки, свързани със скандалния клип в мола, като инфлуенсърите трярдят, че Денислав не е принуждаван, а точно обратното сам е изразявал желание да се снима, за да бъде известен. Във флашката имаше откъси от новини, репортажи и интервюта за случката в мола, кадри от репетициите и тренировъчните клипове преди видеото, както и клипове на водене на каишка на хора в различни страни.

Припомняме, че Куката, Чеченеца и Емили още от началото на процеса твърдят, че Денислав сам е искал да се снима в клипа и дори е платил на Стоян Карапанов 20 лева, за да участва и да стане известен. Още в едно от първите заседания по делото, в съдебната зала Денислав отрече да е плащал на инфлуенсърите, за да участва във видеото, но призна, че е дал пари за срещата с тях. По думите му 10 от тези 20 лева Стоян Карапанов е дал на обвиняемите.

Скандалният клип обиколи интернет пространството след като беше публикуван от Милен Стаматов – Готи и за броени часове събра хиляди реакции и гледания. Стаматов организира и дарителска кампания, с която да се помогне на Денислав, за който се твърдеше, че е със СОП. Парите трябваше да бъдат, за да се започнат съдебни дела срещу инфлуенсърите.

За следващото заседание ще бъдат призовани като свидетели двама от охранителите, които в деня на заснемане на видеото са били на работа в мола. От показанията на оперативния мениджър на мола Александър Шангурев стана ясно, че във въпросния ден на работа са били общо трима охранители, но не е имало оплаквания от граждани или охраната.

Следващата дата е по делото е 30 септември, когато след разпитите на охранителите се очаква Куката, Чеченеца и Емили да дадат показания и да разкажат за видеото от тяхната гледна точка.