Емоционалният Енрике за починалата си дъщеря: Тя е жива!

Считам се за късметлия, признава бившият национален селекционер на Испания

Спорт
14:14 - 15 Октомври 2024
12647
Емоционалният Енрике за починалата си дъщеря: Тя е жива!

Наставникът на Пари Сен Жермен Луис Енрике говори в документалния филм, посветен на него, за починалата си дъщеря Cана. Това става в третия и последен епизод от филма "Нямаш никаква ш***на идея" (No teneis ni**** idea) на испанската телевизия Movistar+.

В предишните епизоди стана въпрос за противопоставянето между Барселона и Пари Сен Жермен, за свободата, която той позволява на футболистите си на терена, като и за сложните си отношения с Килиан Мбапе.

Сега испанският специалист говори откровено за семейството си и за дъщеря си Ксана, която почина на 9-годишна възраст през 2019 г. от коварна болест.

"Говорим за нея всеки ден, смеем се и си я спомняме. Дали се смятам за късметлия или за прокълнат? Смятам се за голям късметлия. Ксана живя с нас девет прекрасни години. Имаме хиляди спомени с нея. Видеа, други неща, невероятно е. Майка ми нямаше снимки с нея до деня, в който влязох вкъщи и попитах защо няма снимки.

"Не искам", отговори майка ми.

"Мамо, трябва да я сложиш. Тя е жива. Не във физически смисъл, но в духовен - определено. Мисля, че Ксана ни гледа все още", разказва Луис Енрике.

Той си спомни и за първата си титла в Пари Сен Жермен, която идва след загуба от Тулуза с 1:4.

"Това е отличието, което съм празнувал най-малко, бях бесен. Можех да счупя подиума в онзи ден. Състезанието е важно за мен, а тогава бяхме кръгла нула. Тогава казах на съпругата ми Елена: "Санита ми липсва, днес беше денят на Санита", споделя испанецът.