Енергийната криза връща повече хора в офиса

Рязко нарастващите сметки за енергия преобръщат масовата практика дистанционна работа

Топ
17:07 - 02 Септември 2022
3249
Енергийната криза връща повече хора в офиса

Предстоящата зима може да е началото на нова фаза при вече превърналата се в масова европейска практика дистанционна работа. Причината: рязко нарастващите сметки за енергия.

Колкото до новата фаза, тя ще е по-масово завръщане в офисите. Това показва проучване на правителствената HR организация CIPD.

Според експертите по човешки ресурси, перспективата за работа в офиса може да стане по-привлекателна от всякога за много хора в Европа, които се опитват да намалят разходите за управление на дома си, дори ако досега са били щастливи да работят предимно или изцяло от вкъщи.

Тази прогноза идва на фона на продължаващите опасения относно високите разходи за живот на Стария континент и за това как бизнесът се възстановява от пандемията.

Според все повече експерти е възможно да разглеждаме ситуация, в която все повече служители искат да прекарват все повече повече време в офиса, за да управляват по-добре домашните си разходи за енергия. Което ще е добре за тях, особено през зимата.

И все пак, HR специалистите съветват работодателите да бъдат възможно най-гъвкави с политиките си за дистанционна работа и да дадат приоритет на благосъстоянието на своите служители.