Енергийният министър призна, че братът на Христо Иванов му е съветник

Топ
13:28 - 23 Февруари 2024
3214
Енергийният министър призна, че братът на Христо Иванов му е съветник

Енергийният министър Румен Радев потвърди, че братът на Христо Иванов му е съветник. Той направи изказване пред парламента в рамките на дискусията по преговорите за изграждане на 7-и и 8-и реактор в АЕЦ "Козлодуй".  

Радев подкани "Възраждане", които разкриха информацията за Антон Иванов, също да предложат експерт за негов съветник.

"Ако вие имате ваш роднина, доказан експерт по енергетика, в случая ядрена енергетика, с удоволствие бих го привлякъл в екипа ни по простата причина, че ние се нуждаем от всеки, който има уменията, знанията и желанието, познанията", обясни енергийният министър. 

По-рано днес самият Христо Иванов даде обяснения за това кой и какъв е брат му: 

"Инженер Антон Иванов е известен специалист по ядрена енергетика. Такива в България няма много. Не знам колко е известен и как измерваме известността на инженери по ядрена енергетика, дали ги сравняваме с "Ергенът" и т.н, но така или иначе той има дълга публична история и биография. По-скоро правилния начин да кажем, е че той има брат депутат и това леко в момента му създава проблем. Аз съм готов да бъда сезиран от "Възраждане", ДПС, прокуратурата, клуб "СС", "Осемте джуджета" и да съдействам", обясни депутатът Иванов за брат си.