Енергийният министър Теменужка Петкова ще води листата на ГЕРБ в Търговище

Икономика
15:30 - 02 Март 2021
1998
Енергийният министър Теменужка Петкова ще води листата на ГЕРБ в Търговище

Теменужка Петкова е водачът на листата на ГЕРБ за Търговище на предстоящите избори. Пред Нова телевизия тя отхвърли предположението за евентуална коалиция между ГЕРБ и ДПС. Този въпрос е един от най-интересните за предстоящите избори и Теменужка Петкова е поредният министър в кабинета „Борисов 3”, от когото бе очакван отговор.

По отношение на ресора, който управлява, министър Петкова разкри, че печалбата на най-голямото държавно дружество в енергетиката БЕХ е стигнала 295 млн. лв. Откакто ГЕРБ управлява сектор Енергетика, печалбата на дружеството се е вдигнала няколко пъти, което се потвърждава от повишения кредит на дружеството, даден от Агенция Фич.  2014г например печалбата на БЕХ е била едва 29 млн. лв, поясни още енергийният министър. По думите й

в момента текат конкурси за избор на ръководни кадри - представители на държавата в дружествата с над 50% държавно участие в сектора, включително и в БЕХ.

Конкурсите се провеждат от специално избрана за целта Комисия. Отделно от това Агенцията за публичните предприятия провежда процедура за избор на независими кандидати, които ще влязат в управителните органи на дружествата.