ЕНТУСИАСТ: Кмет от 47 години се кандидатира за 15-и път

Бай Делчо Митев е и председател на Националното сдружението на кметствата в България

Политика
18:00 - 13 Септември 2023
5321
ЕНТУСИАСТ: Кмет от 47 години се кандидатира за 15-и път

Делчо Митев е прекарал по-голямата част от съзнателния си живот като кмет на хасковското село Брягово. Вече 47 години той е начело на поста, и то без прекъсване, разказва БНР. Сега Митев се кандидатира за 15-и път.

"Една от основните мотивации, за да се явя отново на местните избори, е нещото, в което съм се врекъл още в самото начало - да бъда в услуга на хората от моето родно село, където съм роден и израснал", казва кметът пред общественото радио. На предстоящия вот през октомври зад него отново ще бъде "БСП за България".

Все още не е ясно с колко кандидати ще се състезава за 15-ия си мандат. При предишните избори той печели след балотаж. Делчо Митев е и председател на Националното сдружението на кметствата в България.

На въпрос дали местните се интересуват от партийната принадлежност на кандидата, или по-скоро водещи са личността и качествата му, Митев заяви пред БНР: "Хората се интересуват от това какъв е човекът - може ли да помогне, да поеме ангажимент, да реализира това, което обещава".

По думите му жителите на Брягово с постоянен адрес са около 450 души, а близо 300 са с настоящ.

На въпрос как ще коментира твърдението, че дългогодишното управление ражда пороци, той посочи: "В едно населено място всичко е много видно. Ние де факто не участваме в търговете за обществени поръчки, за да ги даваме на близки и роднини".