Епикризата от "Пирогов" на студента от Хага: Няма травматични увреждания

Диагнозата на Евгени Марчев при напускането на болницата е „комоцио церебри“ с повърхностна контузия на главата

Общество
19:09 - 18 Юли 2020
5558
Епикризата от "Пирогов" на студента от Хага: Няма травматични увреждания

„В момента без данни за травматични увреждания на гръден кош и коремни органи“. Това е една от няколкото констатации в епикризата, с която студентът в Хага Евгени Марчев по собствено решение напуска „Пирогов“ на 12 юли, съобщи DarikNews, като се позова на източници от болницата.

Според медията документът бил подписан лично от заместник-директора на „Пирогов“ и шеф на клиниката по неврохирургия професор д-р Николай Габровски. Диагнозата на Марчев при напускането е „комоцио церебри“ с повърхностна контузия на главата (контузио регио париеталис капитис) и охлузване на коляното, за която съобщиха и от полицията още на 11 юли.

Марчев бе задържан от служителите на СДВР след размириците на протеста на 10 юли вечерта пред сградата на Министерския съвет. Студентът, родителите му, както и организаторите на протеста от т. нар. „Отровно трио“, твърдяха, че той е бил жестоко пребит от полицаите под колоните на Министерския съвет.

Вчера самият Марчев за първи път даде половинчасово телевизионно интервю. Малко по-късно във Фейсбук в коментари и профили много хора питаха защо след като е бил жестоко пребит, не се виждат видими белези.

Марчев твърди, че е получил множество „шутове, удари по гърба, бъбреците, главата, по цялото тяло“. И в резултат имал хематоми по лицето и главата. Такива обаче не си видяха на телевизионния екран, а според лекарите малки кръвоизливи и хематоми се разнасят и преминават за около 2 до 3 седмици.