Ердоган: Европа е задължена на Турция , ние пазим мира

Анкара нямало да позволи заплаха срещу нея

Новини
12:44 - 04 Май 2019
1511
Ердоган: Европа е задължена на Турция, ние пазим мира

Европа е задължена на Турция заради подслоняването на четири милиона бежанци. Това подчерта държавният глава на страната Реджеп Тайип Ердоган, предава държавната информационна агенция Anadolu Agency.

"Ако днес европейските страни живеят в мир, то това е благодарение на Турция и приемането в пределите на четири милиона бежанци", заяви Ердоган от конгресния център в Истанбул, където присъства на събитие, посветено на иновациите.

Турция е основен път за бежанците, които се опитват да достигнат Европа, особено след 2011 г., когато започна сирийската гражданска война.

Подчертавайки, че Турция не е в състояние да намери достатъчна подкрепа в усилията си за възстановяване на сирийската сигурност, Ердоган отбеляза, че Анкара няма да позволи заплахата срещу нея, произтичаща от разкъсваната от конфликта близкоизточна република, да остане и за в бъдеще.

Той подчерта, че страната му ще продължи борбата си, докато цяла Сирия не бъде предадена на истинските й притежатели - гражданите й.

"Всички икономически и политически ходове срещу независимостта на страната ни са обречени на провал", предупреди Ердоган.