Ердоган и партията му подготвят активна предизборна кампания

Свят
17:36 - 22 Декември 2023
1847
Ердоган и партията му подготвят активна предизборна кампания

На 15 януари турският държавен глава и председател на Партията на справедливостта и развитието (ПСР) Реджеп Ердоган ще започне кампания за местните избори, които предстои да бъдат произведени на 31 март другата година, предаде проправителстваната телевизия „А Хабер“. На тази дата се очаква да бъдат обявени и списъците на кандидатите за общински кметове.

На 1 януари ще започне разполагането на предизборните щабове в окръзите. Ердоган ще проведе големи митинги в 50 окръга на страната, като в 30 от тях ще бъдат разгърнати най-мащабните предизборни дейности, посочи още „А Хабер“. Очаква се председателят на ПСР да посети и регионите, засегнати от разрушителното земетресение в Югоизточна Турция през февруари т.г.

Според турската телевизия, най-всеобхватна ще бъде кампанията на ПСР в големите градове – Истанбул и Анкара. Очаква се в митингите в тези ключови региони да участват стотици хиляди души.

Изборната стратегия на партията на Ердоган включва активна комуникация на лидера с народа, по време на която ще бъде изтъкнат смисълът на „истинското общинско ръководство“. Като други акценти, телевизията посочва подчертаване на принципите на прозрачност, справедливост и равенство, както и отправяне на критики към управлението на опозиционните кметове, отбелязва още „А Хабер“, цитирана от БТА.