Ердоган натири любимеца на Турция, той кара такси и продава книги в САЩ

Спорт
14:10 - 28 Януари 2022
6348
Ердоган натири любимеца на Турция, той кара такси и продава книги в САЩ

Легендарния нападател на Турция - Хакан Шукур, от известно време не е в родината си, натирен е. В момента той кара Uber в САЩ, след като беше изгонен от президента Раджеп Тайип Ердоган, което го принуди да предприеме този ход в живота си.

Шукур е добре известен с постиженията си на футболния терен. Но откакто се оттегли от футбола, той отиде на злощастно пътуване, което го остави да живее в изгнание в Съединените щати.

Бившият нападател на Галатасарай, който също игра в кариерата си за Интер и Блекбърн Роувърс, се насочи към политиката, след като окачи обувките.

Спор с турския президент Реджеп Тайип Ердоган обаче принуди Шукур да избяга чак през Океана. Шукур се присъедини към Партията на справедливостта и развитието на Ердоган (ПСР) през 2011 г., но напусна две години по-късно, за да се кандидатира като независим.

Но той беше обвинен в участие в неуспешен преврат и оттам нещата се объркаха.

В интервю за германското издание "Welt am Sonntag" през 2020 г. Шукур обясни как е загубил всичко в резултат на несъгласието си с Ердоган и е избягал в САЩ.

„Не ми е останало нищо, Ердоган взе всичко: правото ми на свобода, свобода на изразяване и право на работа“, признава Шукур.

„Изглежда никой не можа да обясни каква трябваше да бъде моята роля в този преврат. Никога не съм правил нищо незаконно, не съм предател или терорист. Може да съм враг на това правителство, но не и на държавата или на турската нация. Обичам страната си", декларира 50-годишният в момента Хакан.

„След раздялата с Ердоган започнах да получавам заплахи. Магазинът на жена ми беше нападнат, децата ми бяха тормозени, баща ми го вкараха в затвора и цялото ми имущество беше конфискувано. Така че се преместих в САЩ, като първоначално държах кафене в Калифорния, но странни хора продължаваха да идват в бара. Сега карам за Uber и продавам книги”, разказва своята тъжна, но истинска история Шукур.

През декември 2021 г. английският "Сън" предостави актуализирана информация за Хакан Шукур, според която той все още работи като шофьор на Uber.

Шукур все още се помни с любов от футболните фенове в Турция, след като отбеляза 51 гола в 112 мача за страната си.

Той участва на Световното първенство през 2002 г., извеждайки своята Турция до трето място на турнира в Япония и Южна Корея.

Шукур отбеляза и най-бързия гол в историята на финалите на Световното първенство, вкарвайки гол след само 11 секунди при победата сблъсъка за третото място срещу Южна Корея.