Ердоган отмени полицейския час през уикендите

Кафенета, ресторанти и други обществени пространства отвориха тази седмица

Новини
14:32 - 05 Юни 2020
2912
Ердоган отмени полицейския час през уикендите

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отмени в петък полицейския час през уикенда, въведен за спиране на разпространението на коронавирус, като посочи опасенията си от мярката за икономиката, пише БГНЕС.

Турция е „под ключ“ през уикендите и официалните празници от април, а вътрешното министерство каза в ранните часове на петък, че този уикенд отново ще бъдат затворени 15 града.

Часове по-късно обаче Ердоган обяви в Twitter, че е отменил полицейския час, тъй като "обратната информация от нашите граждани" предполага, че ще има отрицателно икономическо въздействие.

Кафенета, ресторанти и други обществени пространства отвориха тази седмица с надеждата полицейският час да бъде отменен.

"Не сме склонни да гледаме нашите граждани да страдат точно когато започнаха да се връщат към обичайното си ежедневие след прекъсване от два месеца и половина", каза президентът.

Той обаче призова гражданите да използват маски, да практикуват социално дистанциране и да гарантират, че спазват правилата за хигиена.