Ердоган представи програмата на партията си за местните избори

Свят
14:50 - 30 Януари 2024
1166
Ердоган представи програмата на партията си за местните избори

Президентът на Турция Реджеп Ердоган днес представи програмата на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) за местните избори, предадоха турските медии.

Местните избори в Турция ще се състоят на 31 март.

Днес Ердоган представи в конгресния център на ПСР в Анкара програмата на партията за изборите, състояща се от 200 страници и осем основни положения, включително за иновативни местни власти, развитие на устойчиви градове, опазване на околната среда, развитие на градската икономика с акцент върху социалното благосъстояние на жителите.

В миналото в нашата страна "се провеждаха несъвместими с демокрацията избори с открито гласуване и същевременно тайни методи за преброяване на гласовете". Нито народът ни, нито историята признаваха и отчитаха тези избори като израз на националната воля. През 2014 г. президентът на републиката за първи път бе избран чрез пряк народен вот. Президентските и парламентарните избори, проведени през 2018 г. и през май 2023 г., бяха важни повратни точки в историята на нашата страна. Изборите на 31 март ще следват подобен модел и резултатите от тях ще ни дадат сили да издигнем страната ни на полагащото й се място в света, подчерта турският лидер.

ПСР има за цел да си върне управлението в ключови градове, включително Истанбул и столицата Анкара, от основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП), която спечели в тези градове на изборите през 2019 г.