Ердоган пристигна в Узбекистан

Очаква се в кулоарите на срещата турският лидер да проведе разговор с Владимир Путин

Русия
16:16 - 15 Септември 2022
1934
Ердоган пристигна в Узбекистан

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пристигна днес в Узбекистан по покана на президента Шавкат Мирзийоев, предаде турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Ердоган ще участва в Срещата на високо равнище на държавните ръководители на страните от Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) в Самарканд в качеството на почетен гост. Визитата му в Узбекистан ще продължи до 16 септември. Очаква се в кулоарите на срещата турският лидер да проведе разговор с президента на Русия Владимир Путин. 

Турският президент е придружен от министъра на националната отбрана Хулуси Акар, министъра на външните работи Мевлют Чавушоглу, управителя на централната банка на Турция Шахап Кавджъоглу, от ръководителя на турското Управление за отбранителна промишленост Исмаил Демир. Заедно с Ердоган пътуват и директорът по комуникациите на турското президентство Фахреттин Алтун, както и говорителят на управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието Йомер Челик, информира СиЕнЕн-Тюрк.

Планира се от Узбекистан Ердоган да замине директно за Ню Йорк, където ще участва в годишната сесия на Общото събрание на ООН.