Ердоган шамароса момченце, отказало да му целуне ръка (ВИДЕО)

Кадрите предизвикаха вълна от възмущение в социалните мрежи

Актуални новини
11:56 - 29 Юли 2024
5532
Ердоган шамароса момченце, отказало да му целуне ръка (ВИДЕО)

Турският президент Реджеп Ердоган зашлеви шамар на момченце, отказало да му целуне ръка. Кадрите, които предизвикаха вълна от възмущение в социалните мрежи, са от официално събитие в турския град Ризе.

На видеото се вижда как детето се качва на сцената и се приближава до турския президент, пишат местни медии. Ердоган подава ръката си за целувка, но момчето отказва.

В този момент държавният глава го удря леко през лицето. Тогава детето все пак прави жеста, показващ уважение към по-възрастните, и президентът му дава пари.

Ердоган беше в Ризе заради мащабен проект, осигуряващ нови жилища на семейства в нужда. Момченцето, отказало да целуне ръка на президента, и родителите му бяха сред първите, получили ключовете за новия си дом.  

Интересното е, че второто момченце, което поздравява турския президент, получава прегръдка и пари, без да се налага да целуне ръката на Ердоган.

В Турция все още е широко разпространена традицията да се целува ръка на по-възрастните в знак на уважение и почит. Този обичай е особено разпространен по време на празнични събития като Ид ал-Фитр и Рамадан Адха, както и по време на семейни събирания.