Ерик Кантона: Прекръстят ли "Олд Трафорд", спирам да съм фен на Юнайтед и да се интересувам от футбол

Някои стадиони загубиха своята идентичност и дух, заяви французинът

Топ
14:44 - 28 Септември 2022
3074
Ерик Кантона: Прекръстят ли "Олд Трафорд", спирам да съм фен на Юнайтед и да се интересувам от футбол

Легендата Ерик Кантона, който в разцвета на силите си прекрати кариерата си, отново се изказа по теми, които вълнуват много хора. Французинът винаги е прям и не се притеснява да нарича нещата с истинските им имена.

Кантона вече е 56-годишен, но се е оттеглил от футбола от 25 години, а емблематичната яка падна през лятото на 1997 г., когато човекът, когото привържениците на Манчестър Юнайтед бяха коронясали за свой крал, внезапно се отказа от професионалния футбол на 30-годишна възраст.

Оттогава той става актьор, участва във филми, телевизионни драми и театрални постановки, като в крайна сметка си спечелва уважението на театралната общност.

В английския футбол той запазва статута си на пророк. И когато Кантона произнася проповед, има чувството, че той може би ще ви каже нещо, което не знаете за света, по същия начин, по който някога се надявахме, че ще ни покаже нещо, което не сме виждали преди на футболното игрище.

Този път скандалджията сподели мнението си за стадионите в Англия, чиито имена бяха променени с комерсиална цел.

"Сега голяма част от стадионите се казват "Емиратс", "Алианц"... Тези стадиони загубиха душата и историята на клубове като Арсенал и Уест Хем. Аз съм играл на тези стадиони. Говорих с някои фенове на Арсенал и те мразят тези съоръжения", призна Кантона.

"Тези фенове са загубили душата на своите клубове. Все повече хора се опитват да направят това. За щастие "Олд Трафорд" все още е "Олд Трафорд". "Анфийлд" си остава "Анфийлд". Можете ли да си представите "Олд Трафорд" да се превърне в нов стадион, кръстен на някоя марка?

Или ако някой ден го направят, съжалявам, но вече не съм фен на Юнайтед. И се отказвам от футбола завинаги. Но не наричайте този стадион "Нестле", "Амазон" или каквото и да е друго, моля ви. Олд Трафорд си е Олд Трафорд", заяви скандалният французин.