Ериксен извежда Дания с капитанската лента при завръщането си на "Паркен"

Очаква ме нещо голямо, трябва да създам нови спомени на хората, заяви датският национал

Спорт
13:46 - 29 Март 2022
970
Ериксен извежда Дания с капитанската лента при завръщането си на "Паркен"

Кристиан Ериксен ще изведе с капитанската лента Дания в приятелския мач срещу Сърбия днес при завръщането си на стадион Паркен за първи път, откакто получи сърдечен арест там по време на Европейското първенство миналото лято.

Каспер Шмайхел, който е втори капитан в отсъствието на контузения Симон Кяер, предложи да даде лентата на Ериксен, каза треньорът на Дания Каспер Хюлманд.

Това ще бъде емоционален момент за Ериксен, който рухна на терена на стадиона в Копенхаген по време на мача срещу Финландия на 12 юни миналата година и само бързата намеса на медицинските екипи го спаси от гибел.

Ериксен възобнови професионалната си кариера в Брентфорд във Висшата лига, след като беше снабден със специален дефибрилатор и отбеляза гол при завръщането си за Дания в събота, след като влезе като смяна на полувремето срещу Нидерландия в Амстердам.

„Бях посрещнат невероятно на мача с Нидерландия. Просто надхвърли очакванията ми и сега сигурно ме очаква нещо още по-голямо. Това е мястото, където се случи всичко.

После хората ще говорят за това сякаш всичко е нормално и ще имат нови спомени. Определено ме чака нещо специално и нямам търпение“, коментира Ериксен по повод предстоящия мач на „Паркен“. 

„Не мисля, че това е нещо, за което наистина може да се подготвиш“, допълни той. 

Той се завърна в националния тим с гол при победата над Нидерландия с 4:2 в края на миналата седмица.