Ерлинг Холанд разпали фантазиите на фенките си (СНИМКИ)

Норвежецът разпусна косата си за снимки за GQ и разкри тайната на успеха с медитация

Спорт
23:10 - 22 Януари 2023
8868
Ерлинг Холанд разпали фантазиите на фенките си (СНИМКИ)

21-годишната суперзвезда на Манчестър Сити - Ерлинг Холанд, почти винаги е виждан с неразвети кичури, вързани на опашка. Но феновете, най-вече дамите, получиха рядък поглед към пуснатата коса на норвежеца, след като британският GQ публикува няколко снимки с него.

На една от фотографиите се вижда как Холанд гледа право в камерата, докато носи пуловер Givenchy за 690 паунда и сиво яке за 2000 паунда.

След това на другата снимка бившият играч на Борусия Дортмунд е с отворено сако за 3800 паунда, пуловер за 325 паунда и колие.

Някои цитати от Холанд също бяха споделени преди интервюто му за GQ.

Медитацията беше едно от нещата, които той засегна по време на разговора, като я обясни с това, че помага за психическото му състояние.

Той каза: "Мисля, че това е нещо наистина добро, да се отпуснеш, да се опиташ да не мислиш прекалено много. Защото стресът не е добър за никого. Мразя да съм стресиран и се опитвам да не се стресирам.

"Но концепцията на медитацията е да се опиташ да се освободиш от този вид мисли. Това е наистина индивидуално, но при мен работи много добре."

След това той говори за това как бившият бос на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер му е помогнал по време на престоя му в Молде, добавяйки: "Първото нещо, което Солскяер ми каза, беше: "Нямаш никаква представа как да насочваш топката с глава. Трябва да работим върху това.

Това е, което правихме в продължение на две години, през целия период в Молде. И това беше добре, защото сега вкарвам голове с глава - благодарение на тях".

Холанд назова и няколко нападатели, от които е черпил вдъхновение, наблюдавайки стила им на игра.

"В момента, в който се е наложило да играя, аз съм в ролята на играч: "От Златан до Ван Перси, от Джейми Варди до Серхио Агуеро, Лионел Меси. Алваро Негредо, Един Джеко, Марио Балотели. В края на краищата става дума за това да си наясно с мисълта си".

"Все още се опитвам да правя абсолютно същите неща, които правех, когато бях на 13 години в родния си град, все още правя абсолютно същите бягания. Покажете клипове с моята 13-годишна възраст и ще видите абсолютно същото.

Опитвам се да бъда малко по-интелигентен, малко по-остър, да изпреварвам хората, срещу които играя. Опитвам се да бъда малко... по-фантазиращ в главата си. Защото ако го направя, ако получа една секунда, тогава може да успея да завърша и бранителят да не може да блокира, например", призна той.

"Те си мислят, че отивам тук, отивам там и вкарвам гол. Подобни неща - това е нещо, за което винаги мисля."

Откакто се присъедини към Ман Сити през лятото, Холанд вкара сензационните 27 гола в 24 мача.

Но той все още не може да се разпише през 2023 г., тъй като през уикенда Сити изостана на осем точки от лидера в лигата Арсенал.

Хората на Пеп Гуардиола загубиха с 1:2 от Манчестър Юнайтед, а Арсенал победи Тотнъм с 2:0, за да отвори значителна разлика на върха.

Въпреки това Холанд настоява, че не е притеснен от външния натиск, който се оказва върху него.

Той каза: "Холанд не се притеснява от това: "Обичам да съм под напрежение, обичам да ме предизвикват. Мисля, че съм роден с това, то е в главата ти. Да сте съсредоточени, да сте готови, да сте спокойни в главата си. Мисля, че това е едно от най-важните неща като футболист".

"Не седя в социалните мрежи и не чета за себе си. Не можеш да контролираш това, което хората казват, мислят и пишат за теб. Така че не мога да направя нищо по въпроса. Не ме интересува."

Глобалният спортен брой на британското издание на GQ е достъпен за дигитално изтегляне и по вестникарските щандове на 31 януари.