Ернестина Шинова агитира от екрана да се ваксинираме

Актуални новини
17:03 - 14 Май 2021
2032
Ернестина Шинова агитира от екрана да се ваксинираме

"Струва ми се, че свикнахме да губим по 50 човека на ден, горе-долу колкото е днес, което е много драматично. Всъщност, ако се замислим, ако преброим жертвите от началото на пандемията, досега ние сме загубили един град хора. Не е много голям град, но един град хора са си отишли", каза Ернестина Шинова по повод новата заплаха - индийския щам.

"Доколкото знам, има държави, които са с по-малко ваксинирани, това се отнася и за Индия, откъдето е индийският щам, една държава с огромно население, при това гъсто населено. С особено топъл климат през лятото. Но идващото лято няма да ни защити кой знае колко от вируса, трябва да бъдем особено бдителни, въпреки че поне ваксините действат и са ефективни. Може би не колкото при нормалния вирус, който познаваме, или британския щам, но все пак има някаква ефективност", обяви актрисата пред Нова тв.

"Не смятам, че тази заплаха ни е отминала, без да искам никого да плаша, няма нужда някой да се страхува от каквото и да било, трябва просто да спазваме определени мерки и да разберете, че няма добра или лоша ваксина, добрата ваксина е сложената ваксина, защото единственият начин да го премахнем това нещо и да заживеем нормално, е когато вирусът няма реципиенти, няма индивиди, които да бъдат гостоприемник. Това е целта, разбира се. Тя няма да се случи никак лесно, тъй като вирусът мутира, така че аз съм определено за ваксините. Сега има хора, които предпочитат да бъдат чипирани от Бил Гейтс, има хора, които предпочитат да ги чипира Путин. Ако в името на това, хората да се ваксинират, не чипират, трябва да се внесе ваксината "Спутник V", аз съм готова и на тази жертва. Разбира се, шегувам се, ние имаме прекрасни ваксни, те са на лице, нека хората да са отговорни", каза още Ернестина Шинова.