ЕС ще настоява Киев да преговаря с Путин...

Ако до 3 месеца украинската армия не постигне резултати на фронта

Новини
15:46 - 29 Юни 2023
3058
ЕС ще настоява Киев да преговаря с Путин...

Украйна за 3-4 месеца трябва да демонстрира значителни успехи на фронта. В противен случай Европа ще настоява за замразяване на конфликта и започване на преговори с Руската федерация.

Както съобщава кореспондентът на УНИАН в Брюксел, това мнение изрази полският евродепутат Витолд Ян Вашчиковски.

„Вярвам, че имате още 3-4 месеца, докато светът наблюдава развитието на военната конфронтация. Ако след 3-4 месеца контранастъплението не е успешно, Европа ще започне да ви натиска да замразите конфликта и да започнете преговори с Русия. Това е моята песимистична оценка“, е казал той.

Според Вашчиковски все още има страни в ЕС, които са по-заинтересовани от сътрудничество с Русия, отколкото Украйна. "Повечето европейски държави, като Германия и Франция, не се нуждаят от Украйна. Те се нуждаят от Русия, за да се върнат в световната икономика. Имат нужда от руски газ и петрол", каза евродепутатът.

24 000 украински войници са преминали до момента обучение в държави от Европейския съюз, предаде вчера ДПА, като се позова на висш украински военен. След руската пълномащабна инвазия в страната преди повече 16 месеца няколко държави от ЕС започнаха да обучават украински военни. Генерал-лейтенант Сергий Наев от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) съобщи, че такава подготовка вече са преминали 24 хиляди войници.