Ешерихия коли вкара четирима в пернишката болница

Бактерията е открита във водата в квартал "Проучване"

Актуални новини
18:05 - 25 Декември 2019
4004
Ешерихия коли вкара четирима в пернишката болница

Четирима души са хоспитализирани в пернишката болница заради ешерихия коли. Те са постъпили за лечение около обяд. Трима от тях са от проблемния квартал „Проучване“, където бе открита зараза във водата, пише struma.bg.

Болните са от „Проучване“ и от район в близост до квартала. С температура, повръщане и разстройство са приети в Инфекциозното отделение двойка, която живее на семейни начала, един мъж и една жена. Всички са консумирали вода от чешмата. Те са поставени на лечение със системи. За случаите са уведомени РЗИ и здравното министерство.

В пернишката болница е създадена организация за поемане на пациенти, които са почувствали различни неразположения. Стриктната организация е създадена съвместно с МБАЛ „Рахила Ангелова“ и Министерството на здравеопазването.

Точно на Коледа от РЗИ Перник излязоха с официално съобщение в което се твърди, че в квартал „Проучване“, където преди ден бяха открити „Ешерихия коли“ в питейната вода са започнали ремонтни дейности за отстраняване на авариите довели до влошаване на качеството на водата, предназначена за питейно – битови цели.

„След отстраняване на авариите, извършване на промивка и дезинфекция на засегнатите участъци от водопроводната мрежа, ще бъде извършено пробонабиране на пийна вода, а за резултатите гражданите ще бъдат уведомени своевременно“, се казва още в съобщението на институцията.