eSports индустрията формира 4.5% от всички спортни залози

Спорт
11:50 - 17 Декември 2021 (обновена)
1914
eSports индустрията формира 4.5% от всички спортни залози

От последните проучвания в западните медии, става ясно, че електронните спортове покриват около 2% от световния пазар на онлайн хазарта и 4.5% от целия пазар на спортните залози. Тези цифри красноречиво показват повишение на интереса към eSports индустрията, която се радва на голямо внимание сред залагащите в букмейкърските сайтове. Повече относно популярността на е-спортовете, можете да прочетете в тази статия, която посветихме на темата, след като извършихме подробни анализи.

Колко популярни са електронните спортове?
Очаква се в следващите години електронните спортове да станат още по-известни сред играчите. Прогнозите сочат, че до 2023 година, зрителите гледащи надпревари по компютърни игри в мрежа, да станат близо 646 милиона. Това неминуемо ще окаже своето влияние и върху залозите, тъй като голяма част от тези, които следят събитията, залагат в различните онлайн платформи.

Разбира се, ако се интересувате от електронни спортове, посетете Ефирбет, тъй като в уебсайта им може да намерите много информация за залаганията на тези дисциплини, както и да прочетете ревюта на букмейкъри предлагащи е-спортове в България и други точки на света. Там правят детайлни анализи на всичко свързано с бетинг компаниите, за да запознаете с предложенията им.

За последните 5 години от (2016 до 2021) се отбелязва постоянно покачване на популярността на еСпортовете. Това не е никак случайно, защото в тези състезания се влагат много пари, а компаниите в хазартния сектор все по-често гледат да вкарват надпревари от топ шампионатите. Конкуренцията между играчи и отбори също се увеличава и индустрията върви упорито нагоре.

Гледаемост на еСпортовете по света
Любопитно е, че еСпортовете могат да си съперничат с някои от най-гледаните и следени спортове, сред които бейзбол, голф и ръгби. И, ако преди години, никой не е предвиждал такова развитие на състезанията по компютърни игри, то сега вече е факт и всеки може да го забележи. За всичко написано може да проверите поглеждайки пълните зали на eSports турнирите.

Сред най-известните еСпортове са тези на игри, като Counter Strike, StarCraft, League of Legends, DOTA2, FIFA и още много. Появяват се обаче и нови заглавия, за които се организират големи турнири. Ставаме свидетели на мачове във всички континенти, Европа, Азия, Африка и прочие.

Електронни спортове и криптовалути
В момента тече наистина сериозно съревнование между крипто казината и е-спортовете. На този етап е рано да твърдим, кое от тези нововъведения в света на спортните залози ще надделее. Разбира се, залагането с криптовалута също набира инерция и се превръща в един от предпочитаните начини за игра в сайтовете на букмейкърите и онлайн казината по света.

Статистиките говорят сами за себе си, а те са в плюс на онлайн хазарта. С напредъка на времето ще отчитаме допълнителни данни свързани с горепосочените дисциплини, понеже играчите растат лавинообразно, както вече разбрахте от написаното дотук. Предвижданията са за наистина впечатляващ ръст на залозите на eSports и тези 4.5% до този момент ще набъбнат със сигурност.

В обобщение
По-горе ви информирахме относно ролята на електронните спортове при онлайн букмейкърите. Едва ли обаче ще учудим някого, тъй като тези спортни събития, вече се харесват и от немалко български играчи. Надяваме се, да ви било интересно да прочетете статията и ви желаем успех.