Етиен Леви, "Величие": Гласовете за нас дойдоха по естествен начин

Певецът каза, че няма да размахват пръст в парламента

Новини
10:17 - 16 Юни 2024
3174
Етиен Леви, "Величие": Гласовете за нас дойдоха по естествен начин

Гласовете за партията ни дойдоха по един много естествен начин. Не сме се събрали като в детската градина да се радваме на някаква игра, много осъзнато е всичко. Николай Марков, Ивелин Михайлов направиха поредица от срещи у нас и в чужбина и говориха с разбираем, човешки език. Мен ме привлече Марков, колеги сме в НБУ. Това заяви Етиен Леви от „Величие” в ефира на БНТ.

„Преди два месеца Марков ме покани на среща, на която да чуя за каузата и да се включа в партията. Да отметна – аз съм с гражданска квота. Заявих, че не желая да робувам на никоя империя, освен на България и българския народ. Привлече ме каузата за чистотата на природата на страната и в човешките отношения. Осъзнах, че съм достатъчно узрял на моите 67 години, за да мога да вляза в едно такова приключение”, подчерта той.

„Никога не съм харесвал недостойния език в парламента. Един народен представител трябва да държи високо ниво, махленски поведения не са ми приятни”, сподели Леви.

„С 13 депутати няма да ни взимат насериозно, но сме решени да сме категорични. И малките камъчета обръщат колата”, категоричен е той.

По думите му трябва да има правителството, което да кара българския народ да се чувства жив и да върши работа за България, и увери: „Няма да размахваме пръст.”

Той се обяви против еврото, но смята: „България трябва да е членка на ЕС и НАТО, но трябва да сме с категорична позиция.”