Ето целия кабинет на Борис Джонсън

"Даунинг стрийт" 10 публикува пълния списък с имената им

Свят
12:56 - 25 Юли 2019
3530
Ето целия кабинет на Борис Джонсън

"Даунинг стрийт" 10 публикува пълния списък с имената на министрите от кабинета на новия премиер на Великобритания Борис Джонсън, пише "Гардиън".

По-важните постове са:


Саджид Джавид поема поста на финансов министър. Той заменя Филип Хамънд. В кабинета на бившия премиер Тереза Мей Джавид беше вътрешен министър; Доминик Рааб е назначен за външен министър на Великобритания.

Бивш министър за Брекзит в кабинета на Мей; Прити Пател е министър на вътрешните работи. Ключово лице от кампанията за напускане на ЕС. Пател беше уволнена от Мей като министър за международното развитие; Майкъл Гоув е канцлер на херцогство Ланкастър, което според "Гардиън" означава министър без портфейл.

Беше министър на околната среда в екипа на Мей; Робърт Бъкланд е министър на правосъдието; Стивън Баркли е министър за Брекзит; Бен Уолъс става министър на отбраната; Матю Ханкок е здравен министър; Андреа Ледсъм ще отговаря за бизнеса, енергетиката и индустрията; Елизабет Тръс ще отговаря за международната търговия; Амбър Ръд е министър на труда и пенсиите; Гавин Уилямсън получава образователното министерство и евроскептикът Джейкъб Рийс-Мог ще е лидер в Камарата на общините.