Ето ги ЧЕТИРИТЕ национални приоритета на "Промяната" за кабинет

Иновативна икономика, енергийна независимост и върховенство на закона залегнаха в проекторешението за НС

Политика
12:10 - 03 Януари 2023
3680
Ето ги ЧЕТИРИТЕ национални приоритета на "Промяната" за кабинет

"Продължаваме промяната" внася в парламента проект на Решение за определяне на приоритетните национални цели и задачи пред 48-ото Народно събрание на Република България и мерките, необходими за тяхното постигане.

В предложеното проекторешение са посочени четири основни приоритетни национални цели, а именно:

Развитие на конкурентна иновативна икономика;

Гарантиране на национална сигурност и върховенство на правото;

Постигане на енергийна независимост и устойчиво развитие;

Намаляване на неравенствата и достъп до качествено образование и здравеопазване.

"Обединението около тези национални цели би ни приближило към постигането на нашата обща цел: развитието на България като справедлива държава с висок жизнен стандарт и иновативна конкурентна икономика, подкрепена от високообразовано, здраво, съзидателно и солидарно общество от свободни граждани, които са горди с миналото си, щастливи в настоящето и спокойни за бъдещето", посочват от "Продължаваме промяна".

При връчването по-рано днес от президента Радев на проучвателния мандат за съставяне на правителство, кандидат за премиер на ПП - професор Денков заяви:

"Подготвената декларация ще бъде внесена като проект на решение в НС с идеята, че парламентът трябва да подкрепи тези решения. Ако този проект на декларация получи подкрепа от мнозинството, ще върнем мандата със със списък с министри. Ако не получи - ще върнем мандата неизпълнен. Надявам се, че следващите дни ще бъдат изпълнени с разум. Предоставям Ви копие от тази декларация".

Целият проект на Решение за определяне на приоритетните национални цели и задачи пред 48-ото Народно събрание и мерките, необходими за тяхното прилагане, може да видите ТУК.