Ето ги депутатите под карантина

Политика
09:30 - 12 Януари 2022
4760
Ето ги депутатите под карантина

Осмина депутати се оказаха в карантина за пленарната седмица, като не всички са свързани със заседанието на КСНС в понеделник при президента Румен Радев. От него общо 28 лица попаднаха под задължителна изолация заради далия положителна проба за ковид шеф на НС Никола Минчев.

Както Десислава Атанасова (ГЕРБ), която също е в дистанционен режим заради КСНС, обяви, първоизточникът на заразата е шефът на ПГ на ПП Андрей Гюров, за когото Минчев знаел, че е болен. Днес Гюров обаче не се появи за регистрацията на депутатите за определяне на кворума нито в залата, нито на екрана.

Онлайн гласуват депутатите от ПП: Венцислава любенова, Калоян Икономов и Никола Минчев. 

Оказа се обаче, че освен Атанасова, има още една депутатка от ГЕРБ в изолация - бившата земеделска министърка Десислава Танева. Припомняме, тя е майка на близнаци в "градинска" възраст. 

От ДПС под карантина е лидерът на Движението Мустафа Карадайъ, от ИТН - Пламен Абровски, както и лидерът на ДБ Христо Иванов.

Любопитната подробност е, че лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, който също получи предписание от РЗИ да не излиза от дома си, не се регистрира дистанционно за пленарния ден. 

Снимка: Агнес Методиева