Ето ги ромите-убийци от Казанлък

Крими
13:39 - 24 Март 2023
2965
Ето ги ромите-убийци от Казанлък

Делото, образувано по внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на петимата роми, обвиняеми за убийство в центъра на Казанлък, започна в 13:00 часа днес в Окръжния съд в Стара Загора. Това съобщи за БТА говорителят на съдебната институция Ваня Иванова. 

В момента в района на Окръжния съд в областния град има засилено полицейско присъствие с екипи на жандармерия и на Областната дирекция на МВР. На територията на областта тече и специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност. Такива акции ще има и през следващите дни в областта и в страната, посочи директорът на ОДМВР – Стара Загора ст. комисар Лазар Христов. 

Както БТА информира, петима души са привлечени към наказателна отговорност и са задържани за срок до 72 часа с прокурорско постановление след масовия побой на паркинга на Кооперативния пазар в Казанлък от 20 март, при който един човек загина, а петима са с опасност за живота.

Това са една жена, един непълнолетен на 16 години и три пълнолетни лица. От събраните доказателства спрямо тях е повдигнато обвинение за убийство по чл. 115 от Наказателния кодекс (НК), но в случай че бъдат събрани достатъчно доказателства за особена жестокост, може да бъде преквалифицирано и по чл. 116 от Наказателния кодекс.