Ето го днес бебето, което социалните отнеха със сила от майка му

Общество
14:45 - 19 Август 2019
8616
Ето го днес бебето, което социалните отнеха със сила от майка му

8-месечният Сашко, когото социалните служби отнеха от майка му едва в седмия ден след раждането му, вече почти говори. В смолянското село Арда всички са щастливи, че малчо расте в семейната си среда, а майка му Симона Алекова демонстрира съвсем нормален родителски капацитет да се грижи за него. 

Момченцето е усмихнато и спокойно, чисто и добре гледано, пише в. "Монитор", чийто екип бе на място, за да провери условията, в които то живее. 

Бебето не спира да гука и да посяга с ръчички към любимия си човек, за да бъде гушнато. Естествено, желанието му се удовлетворява на момента. А бабата Ана обяснява, че е била на работа, но че всяка сутрин Симона ставала в 6 часа и започвала да приготвя храната за деня на бебето.

„Малко е разхвърляно сега, но то е защото просто не смогвам и да гледам бебето, и да оправям”, се оправдава майката, като в трескав трепет вдига бебешки чорапчета от пода в стаята и се опитва бързо да подреди играчки и дрешки. „Целият втори етаж е пълен с дрехи и играчки от дарения. Искам да благодаря на всички хора за подкрепата. От цялата страна продължават да ни се обаждат хора и да ни пращат колети, както и от чужбина. Благодаря на всички”, казва Симона. И тя, и майка й се молят Сашко да бъде здрав, въпреки че не е имал възможност да суче майчино мляко.

Детето бе отнето от социалните служби на седмия ден след раждането си миналия декември, директно от родилния дом и бе настанено в приемно семейство. С помощта на Българския юридически комитет на Петър Низамов и на адвокат Петър Николов два месеца по-късно съдът в Смолян реши, че детето трябва да бъде върнато на родната му майка Симона Алекова незабавно.

За хората, които искат да помогнат на Симона:
Симона Асенова Алекова
Юробанк България АД,
SWIFT:BPBIBGSF,
IBAN: BG93 BPBI ‎7927 1042 3012 01