Ето го ислямиста, окървавил Виена (ВИДЕО)

Общество
12:09 - 03 Ноември 2020
2814
Ето го ислямиста, окървавил Виена (ВИДЕО)

В центъра на австрийската столица снощи бяха организирани поредица от нападения срещу хора, които бяха определени като планирани терористични нападения, в резултат на което бяха убити четирима души, 17 ранени, някои доста сериозно.

Терористът, извършил кръвопролитието във Виена, беше застрелян от специалните сили на WEGA.

Самоличността му е установена. Оказа се 30-годишен бежанец.

Заподозреният, който позира на снимката с оръжия - включително мачете, което може да е носил по време на атентатите във Виена – се счита, че е бил в Австрия от дълго време.

Според местни медии малко преди терористичната атака той е дал клетва за вярност на новия ръководител на терористичната организация ИДИЛ Абу Ибрахим ал-Хашими ал-Кураши.

Малко преди нападението убиецът публикува друга снимка, в надписа към която, според Bild.de, ислюмистът изразил съчувствие към терористите. Все още не е известно дали публикациите са служили и като призив за съучастничество към атаката. Профилът на заподозрения в Instagram е закрит.

Във вторник сутринта Министерството на вътрешните работи на страната потвърди няколко претърсвания в къщи "около нарушителя". Няколко души са арестувани. Вътрешният министър Карл Нехамър обяви във вторник сутринта, че убитият нападател е привърженик на ИДИЛ.