Ето го истинския обединител вдясно

Издателят и благодетел Манол Пейков отвя с преференции в Пловдив, става депутат от седмата позиция

Политика
12:45 - 03 Април 2023
5837
Ето го истинския обединител вдясно

Най-големият обединител вдясно - символът на съюза между ПП и ДБ, човекът-кауза Манол Пейков влиза в 49-ото Народно събрание като депутат от Пловдив. При това с брутално количество преференции, както самият той съобщи по обяд в понеделник. Пейков става народен представител не от второто, а от седмото място в листата на дясноцентристкото обединение между двете коалиции. 

"При 100% преброени бюлетини в Пловдив град ППДБ печели изборите за парламент в града с 36,072 гласа или 31.43% от общия вот – с 5,075 гласа разлика или 4.42 процентни пункта пред ГЕРБ. Личните ми преференции са 4435, или 12.29% от всички бюлетини за ППДБ в 16-и МИР.

Това означава, че благодарение на вашето доверие – от сърце ви благодаря! – ще бъда част от 49-ия парламент и ще трябва веднага да си купя няколко нови ризи.

В националния вот (при преброени 95.89% от бюлетините) ППДБ изостава от ГЕРБ с 1.61% (около 39,000 гласа). Моля ви да ме унивате", призова Пейков симпатизантите на обединението. 

Обединителят на стотици хиляди зад каузата "генератори за Украйна", след това за набиране на средства за помощ на Турция след разрушителните земетресение, обяснява, че все пак демокрацията е бягане на дълги разстояния.

"И трябва да се научим как да развиваме подходящите мускули за това. (Само дето, за разлика от тези, с които бягаме, тук става дума за мускули на у м а, а не на тялото.)

Голямата битка предстои – истинското Ватерло ще бъдат местните избори през октомври. Едва тогава ще имаме шанс да се преборим с контролирания вот – и най-вече да покажем на хората, че има как нещата да се правят прозрачно, почтено, с концепция и визия, с грижа за общото и мисъл за бъдещето.

Без значение колко дълъг ще бъде този парламент (да, всички се надяваме да е по-дълъг, макар шансовете в момента да не изглеждат особено големи), обещавам наесен да бъда на линия. И да водя тази битка заедно с вас", коментира Пейков.