Това ли е извергът, нарязал приятелката си с макетно ножче?

26-годишният мъж е на свобода, но с обвинение

Общество
21:18 - 28 Юли 2023
19996
Това ли е извергът, нарязал приятелката си с макетно ножче?

Прокуратурата в Стара Загора повдигна обвинение на мъжа, обвинен, че е обезобразил приятелката си с макетно ножче и обръснал главата ѝ. Проведени са първоначални действия по разследването – оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване и освидетелстване на пострадалата. От там съобщават, че уведомление при тях е постъпило на 27 юни за започнато досъдебно производство.

По случая веднага е започнало разследване под ръководството на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Стара Загора и разследващ орган от Първо РУ на МВР – Стара Загора.

На следващия ден - 28 юни, на 26-годишния Г.Г. е било предявено постановление от Прокуратурата за привличането му в качеството на обвиняем за това, че е причинил средна телесна повреда на Д.М. С постановление на наблюдаващ прокурор 28 юни обвиняемият е бил задържан за срок до 72 часа. На 1 юли прокурор е изготвил и внесъл за разглеждане в Районен съд – Стара Загора искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража”. Районен съд – Стара Загора е уважил искането на Районна прокуратура – Стара Загора и е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Обвиняемият Г.Г. е обжалвал определението на Районния съд пред по-горната инстанция Окръжен съд. Със свое окончателно определение от 5 юли Окръжен съд е отменил определението на Районния. Наблюдаващият прокурор е дал указания за изготвяне на допълнителна медицинска експертиза за определяне вида и характера на причинената телесна повреда на пострадалата. След изготвяне на назначената допълнителна съдебномедицинска експертиза наблюдаващият прокурор ще прецени за вземане на адекватна мярка за неотклонение с оглед обществената опасност на извършеното престъпление и квалификацията на деянието.

„На 26 юни съпругът ми се обади и ми каза, че дъщеря ни е пребита жестоко и нарязана с макетен нож. Разрезите бяха жестоки, с голяма дълбочина. По скалпа ѝ имаше множество рани от машинката. Емоционалното ѝ състояние е сринато. Тя ми разказа, че се е звъннало на домофона. Попитала е кой звъни, но първоначално никой не ѝ е отговорил. След това мъжът казал: „Аз съм” и тя е отворила. Според мен мотивът на престъплението е ревност. Бяха заедно четири месеца. Преди случилото се нямахме индикация за насилие. Не е имало заплахи”, разказа майката на момичето.