Ето го мъжа, който отвлече и изнасили 8-годишната Ева

От записите се вижда, че в 9,53 часа на 4 август двамата слизат от черен автомобил и се отправят към намиращата се до подлеза на парка пицария

Новини
18:25 - 06 Август 2022
10989
Ето го мъжа, който отвлече и изнасили 8-годишната Ева

Камерите на заведение в района на подлеза в Добрич са запечатали снимки на мъжа, който отвлече и блудства с 8-годишната Ева. От записите се вижда, че в 9,53 часа на 4 август двамата слизат от черен автомобил и се отправят към намиращата се до подлеза на парка пицария, пише pronewsdobrich.bg.

Мъжът отпраща детето, като му посочва да отиде в района на „Стара къща“, където малко по-късно то беше открито. Междувременно 40-годишният похитител си купува пица и се спира да я изяде, като междувременно наблюдава случващото се в района на подлеза. Вероятно е следял дали детето ще бъде открито. Няколко минути по-късно тръгва пеш в обратна посока.

Именно тези записи са дали възможност полицията много бързо да установи и да задържи похитителя на 8-годишното дете. От брифинга на говорителя на Районната прокуратура Даниел Илиев стана ясно, че колата, която е довела двамата, е на собственика на кравефермата, където мъжът работел. И на когото работникът обяснил, че детето е на приятелката му и трябва да го заведе в Добрич. Затова и той предложил да откара двамата до града.

Предния ден 40-годишният похитител наблюдавал 8-годишната Ева и двете й сестри, докато играят на детските съоръжения пред магазин Била в центъра на града. Детето му поискало 1 лев за въртележката. Дам му левчето и предложил да му купи сладолед. Хванал го за ръка и се отправили към района на „Стара къща“, продължили към Автогарата и от там км село Плачи дол като са минали пеш по черните пътища.

Обвиняемият работел в кравеферма в селото и ползвал стая под наем. Около 16 часа завел детето в стаичката, заключил го и се върнал в кравефермата, за да върши служебните си задължения. Около 20 часа се върнал в стаичката. Момиченцето било спокойно, но когато го видяло започнало да плаче и да търси майка си. Мъжът го завързал, поставил го на леглото и извършил блудството. След това двамата заспали. На сутринта отново заключил детето, отишъл в кравефермата. Събуждайки се детето отново започнало да плаче и да пита за майка си. Тогава колега на обвиняемия чул, че детето плаче и го попитал какво е това дете и защо плаче. Излъгал, че детето е на неговата приятелка.

Собственикът на кравефермата, чувайки, че детето плаче, го попитал кое е детето и защо плаче. Той отново излъгал, че е на приятелката му и че трябва да го заведе в Добрич. Тогава собственикът на кравефермата предложил да ги закара до Добрич и ги е оставил на подлеза на градския парк. Двамата са били в колата.