Eто го новото работно място на депутатите (СНИМКИ)

Актуални новини
11:40 - 01 Септември 2020
4844
Eто го новото работно място на депутатите (СНИМКИ)

20 години, след като се роди идеята пленарните заседания на депутатите да се провеждат в сградата на бившия Партиен дом, тя вече е факт. Новият политически сезон на 2 септември, сряда, ще стартира именно там.

Новото работно място на народните представители ще е по-просторно от предишното. Близо метър е широчината на депутатските банки. В пленарната зала ще има президиум, на който ще бъде настанен председателят на парламента със своите заместници. 

В едната част на залата са разположени 13 места – за министър-председателя и отделните министри. Ще има специално обозначени места за президента, вицепрезидента, патриарха и  специални гости.

Само за ремонта на пленарната зала бяха осигурени над 25 млн. лв.

В новия дом на депутатите има конферентна зала за форуми и пресконференции. За журналистите е обособена зала с решетки на прозорците и изглед към БНБ. Има и специална зона за пресконференции. Освен това медиите ще имат възможност да посрещат депутатите на влизане.

Вратите на новата пленарна зала ще се отварят с електронна карта, а покривът е изцяло стъклен. Стъклени са е вратите. Те се отварят настрани – точно като в метрото.

Снимки: Агнес Методиева