Ето го президентът! Вика деца на утринна физзарядка

Къде е Румен Радев? В Ню Йорк или в посолството на Митрофанова?

Политика
12:14 - 23 Септември 2022
5003
Ето го президентът! Вика деца на утринна физзарядка

Президентът Румен Радев се появи не от Ню Йорк, където се предполага, че все пак е отишъл за заседанието на Общото събрание на ООН, въпреки предварителното обявление за възпрепятстваност, а за от прессъобщение на общината в Ямбол. Оказва се, че Радев ще води утринна физзарядка на коритото на река Тунджа на 8 октомври по инициативата "Спортувай с президента".

Организатор на Първия турнир по утринна гимнастика "Ямбол ‘22“ е Община Ямбол. Организацията е осъществена с методическото съдействие на Национална спортна академия "Васил Левски“ -  град София.

Целта на спортното събитие е да се развие и популяризира утринната гимнастика в училищата, да се насърчи физическата активност сред подрастващите и да излъчи победители в отборната надпревара, както и в индивидуалното състезание на спортните водещи (капитани) в различните възрастови групи (дивизии).

Право на участие имат ученици, момичета и момчета, от 5 до 12 клас.

Междувременно из социалните мрежи се дипли спор къде точно се намира Радев и защо отказва да коментира настъпването на ключова фаза във войната в Украйна с обявената от Кремъл "частична" мобилизация в РФ, последвана от старт на т.нар. референдуми за отцепването на ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област от Украйна. 

Не е янсо и дали е готов да свика заседание на КСНС заради развоя на войната.