Ето го семейството на ген. Димитър Стоянов (СНИМКИ)

Военният министър е щастливо женен за учителката Марияна, имат син студент

Личности
20:40 - 20 Август 2022
22673
Ето го семейството на ген. Димитър Стоянов (СНИМКИ)

Най-довереният човек на президента Румен Радев – Димитър Стоянов, осе сдоби с министерско кресло в новия служебен кабинет на държавния глава. Настоящият военен министър стана известен още като съветник в „Дондуков” 2, но за личния му живот не се знае почти нищо.

Всъщност Стоянов е щастливо женен за учителката Марияна, която в момента е и директор на столичното 199 ОУ „Свети Апостол Йоан Богослов”, което се намира в квартал „Левски Г” в София.

Пловдивчанката е доктор на педагогическите науки и е младежката любов на Димитър. Двамата с нея имат един единствен син, който през 2017 година е бил абитуриент, а понастоящем е студент.

Наследникът на Стоянови обаче не обича публичността и се е дистанцирал от социалните мрежи, където неговите връстници обичайно показват щателно животите си до най-малкия детайл.

Впечатление прави, че Димитър и Марияна живеят кажи-речи сиромашки, ако се вземе под внимание имотното състояние на бившия секретар на Радев, декларирано пред КОНПИ.

Той и съпругата му не притежават абсолютно никакво движимо или недвижимо имущество. Нямат къща, апартамент, кола, дори парче земя в затънтено село. Единственото, с което разполагат, са лични банкови влогове, като този на Марияна е по-солиден – 50 хиляди лева, докато мъжът й държи в банка 34 бона.

Явно семейството предпочита да инвестира в изживявания и поне веднъж годишно си прави екскурзия в чужбина, като любимото им място, което са посещавали до сега, е остров Санторини в Гърция, известен с най-романтичните и красиви залези в света.

Новият министър на отбраната в продължение на 6 години бе дясната ръка на президента и главен секретар на „Дондуков” 2. В последната година неофициално изпълняваше и длъжността на шеф на кабинета на президента, след като Радев се раздели с двама души, заемали този пост - евродепутата Иво Христов и политолога Калоян Методиев, известен като опасно близък до Корнелия Нинова.

Радев и Стоянов са заедно от дълги години, още от авиобаза „Граф Игнатиево”. И двамата са завършили ВВВУ „Георги Бенковски” в Долна Митрополия, макар и в различни випуски.

Приятелството и доверието им е проверено през годините - двамата са служили заедно във ВВС близо 15 г. Докато Румен Радев е командир на военновъздушните сили от 2014 до 2016 г., Стоянов е началник на щаба. А откакто са на „Дондуков” 2, е публична тайна, че повечето от кадровите решения на президента минават през неговото одобрение, пише „Ретро“