Ето го тартора на БГ мафията в Испания, изнудвал футболен клуб за 500 000 евро

Ел Булгаро беше обект на разследване за укриване на 1 милион евро данъци

Общество
15:27 - 06 Декември 2023
11191
Ето го тартора на БГ мафията в Испания, изнудвал футболен клуб за 500 000 евро

Испански медии информират, че е арестуван Иво, известен повече с прякора си "Ел Булгаро". Той е изнудвал за 500 000 евро местния футболен гранд Севиля, а освен това е бил начело на престъпна структура от над 100 човека. Името на бандата е Ромпекостияс (Костотрошачите, б.а.).

Според телевизия "Телесинко", Иво е сред най-опасните престъпници в страната, като е заловен в къща в Мадрид след жалба от футболния клуб. От Севиля се оплакали, че той ги изнудва за 500 000 евро.

Причината - през 2019 година клубът получава аванс, за да участва в предсезонно турне в Мексико. Това обаче в крайна сметка не се случва, но от клуба задържат капарото и отказват да го върнат. Затова Ел Булгаро привиква едни от директорите на Севиля и го заплашва, че говори от името на мексикански наркокартел, като настоява сумата да бъде преведена веднага.

Местните медии припомнят, че българинът от турски произход от години живее в Испания, като беше обект на разследване за укриване на 1 милион евро данъци.

Името на Иво Българина нашумя през 2016 г., когато се твърдеше, че искал да организира обира на тотомилионерката Гошка. За Ел Булгаро се знае също, че притежава бар, а в досието му има обвинения за побои, наркотрафик и лихварство.

През 2018 г. вестник "Ел Мундо" му посвещава специален и любопитен материал. Оказва се, че Иво си е купил орден и вече маркиз и е получил Имперския орден на Карл V, връчен през ноември 2015 г. от Испанското хералдическо дружество на тържествена церемония в самия замък Алкасар де Сеговия.

Според отдела за специализирани и насилствени престъпления на Националната полиция, Иво Ел Булгаро има двойници, за да избегне арест в квартал Монклоа, където той притежава нощния клуб. Той е разследван и за подкупи на местни полицаи.