Ето го вицето на Доналд Тръмп

Доналд избра сенатор Джей Ди Ванс за свой кандидат за вицепрезидент

Актуални новини
23:50 - 15 Юли 2024
5971
Ето го вицето на Доналд Тръмп

Доналд Тръмп обяви в своята платформа Truth Social, че е избрал сенатора от Охайо Джей Ди Ванс за свой кандидат за вицепрезидент.

"След продължително обмисляне, като взех предвид безспорните качества на много други кандидати, реших, че човекът, който е най-подходящ да заеме позицията на вицепрезидент на Съединените щати, е сенаторът Джей Ди Ванс от великия щат Охайо", написа Тръмп. Номинацията бе очаквана от политическите наблюдатели, а прогнозите, че именно Джей Ди Ванс ще е избора на Тръмп за вице, се появиха още преди месец и половина.

Джей Ди Ванс най-вероятно ще е следващия вицепрезидент на САЩ

Роден като Джеймс Дейвид Боуман в Мидълтаун, Охайо през 1984 г., Ванс произхожда от работническо семейство с шотландско-ирландски произход. Той е отгледан от своите баба и дядо по майчина линия близо до процъфтяващата в миналото и богата на въглищни залежи планина Апалачи, но днес тя е една от най-бедните области в Северна Америка.

Ванс се присъединява към морските пехотинци за 4години и служи в Ирак. След това завършва държавния университет в Охайо, където се дипломира в специалностите политически науки и философия. Учи в Юридическия факултет на Йейлския университет. През 2017 г. той се връща в Охайо от Калифорния, където работи в областта на биотехнологиите и създава предприятие за рисков капитал с подкрепата на основателя на "Пейпал" Питър Тийл.