Eто хулигана, който лепи некролози на съдия Станислав Седефчев

Михаил Стефанов отива на съд за непристойно поведение спрямо магистрата

Общество
11:30 - 26 Юни 2024
3374
Eто хулигана, който лепи некролози на съдия Станислав Седефчев

Михаил Михайлов Стефанов, който от доста време се е фиксирал върху съдия от Софийския районен съд, отива на съд заради непристойно поведение спрямо магистрата.

Фиксацията на Стефанов е върху съдия Станислав Седефчев, а причината е, че той е гледал негово дело, по което се е отвел.
Обвинителният акт срещу 44-годишния Стефанов е за хулигански действия.

На 12 декември 2023 г. в сградата на Софийския районен съд на бул. „Ген. Михаил Д. Скобелев" в София Стефанов извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи се в явно неуважение към обществото.

Той депозирал в деловодството на Софийската районна прокуратура „Искане", включващо следното текстово съдържание: „.Видях лично как днес около 0 часа и 0 минути съдия Станислав Седефчев възкръсна...убеден съм, че скоро ще се появи на работа...". Към депозираното „Искане" били приложени 2 „антинекролози", на които имало снимка на съдия Станислав Седефчев от Софийски районен съд. На „антинекролозите" пишело „Блага Вест !!!" и „на 12 декември 2023 г. възкръсна нашият любим съдия Амин!", като на горепосочените два „антинекролози" било отбелязано, в долния им десен ъгъл, че били от „Прокуратурата".

Деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм – в сграда на български съд е било демонстрирано неуважение към различни органи на съдебната власт, както и неуважение към човешкия живот. То е извършено с изключителна дързост - Стефанов разпространил видеоклип в интернет платформата, в който било заснето депозирането на „Искането" и на който се виждат и други листа, наподобяващи некролози, със следните заглавия: „Скръбна вест" и с текстово съдържание, съобщаващо за настъпилата смърт на „съдията"; „Скръбна вест
40 дена без съдията", както и „Помен 3 месеца без нашия любим Седефчев", като на всички тях имало снимка на съдията от СРС.

Същите некролози били заснети и разлепени в близост до сградата на Софийския районен съд, а впоследствие разпространеният видеоклип бил гледан стотици пъти.

В хода на разследването са разпитани свидетели, иззети са веществени доказателства и са направени множество експертизи.

Фиксацията на Михаил Стефанов върху съдия Седефчев започва, след като на магистрата е разпределено дело срещу 44-годишния мъж. То е за не по-малко грозна постъпка, а именно, че в сградата на спецсъда надраскал некролог на магистрат, който наистина е починал.