Ето къде се почива най-тънко на нашето Черноморие

Английска класация поставя "Слънчев бряг" в списъка

Новини
13:00 - 28 Юли 2024
4162
Ето къде се почива най-тънко на нашето Черноморие

„Слънчев бряг” е сред курортите за най-изгодна почивка в Европа. Това сочат последните проучвания на специализирано туристическо издание във Великобритания, предава НОВА.

След като попадна в класацията Топ 100 на най-известните плажове в света, сега курортният комплекс се нареди и в още една престижна класация. Курортът ни изпреварва 15 други топ дестинации като Алгарве, Ибиса и Лансароте,както и победителят в категорията за най-изгодна ваканционна гореща точка миналата година - Мармарис.

„Цените по нашето Черноморие смело мога да кажа, че са доста по-ниски в сравнение с всички европейски курорти. Мисля,че едно семейство може в рамките на около 50-80 лв. да обядва около плажа. Един хубав бургер по нашите плажни заведения струва между 12 и 14 лв. Знаете, че в Европа няма как да дадете под 10 евро за това”, коментира концесионерът Кирил Спасов.

В комплекса малка бутилка вода може да се купи за 2, 3 лв., а чаша бира е 3 лв., което отново ни дава ценово предимство спрямо другите туристически дестинации.

В изследването място е намерило дори плажното масло. Оказва се, че у нас този продукт е по-евтин с около 5 евро от Мармарис. Проверка показа, че летовниците в „Слънчев бряг” предпочитат да си купят от родните търговци слънцезащитните продукти.

„Много често ги забравят и купуват директно от морето. Цените вавират от 10-12 лв. до 45 лв.”, поясни търговецът Дейвид Йовчев.