Ето къде ще бъде Националната детска болница

Столичната община дари терен, пустеещ от години, в кв. "Горна баня"

Здраве
14:13 - 10 Ноември 2022
3202
Ето къде ще бъде Националната детска болница

Теренът, на който ще се строи бъдещата Национална детска болница, вече е съвсем конкретно ясен. Столичната кметица Йорданка Фандъкова обяви мястото и съобщи, че теренът се предоставя безвъзмездно за нуждите на многопрофилната клиника. 

Болницата ще изникне на улица "Харманлийско въстание" в кв. "Горна баня", като теренът е с големина от близо 18 декара.

Той ще бъде приобщен към държавните имоти, които бяха избрани за изграждане на дългоочакваната детска болница от министерство на здравеопазването и министерство на регионалното развитие.

"Благодаря на общинските съветници от всички политически сили, които днес подкрепиха доклада, който внесохме заедно с кмета на район „Овча купел“ г-н Ангел Стефанов.
За осигуряването на добър транспортен достъп до бъдещата болница е изключително важно изграждането и на последния участък от софийския околовръстен път. Имам уверението на министър Шишков, че изграждането на околовръстния път между бул. „България“ и кръговото на магистрала „Струма“ при „Люлин“ е сред приоритетите на АПИ", отбеляза още Фандъкова. 

От години жителите на района се оплакват, че теренът е пустеещ, като местните са били принудени сами да събират средства, за да асфалтират улицата пред домовете си. По улицата стотици пътници на БДЖ от Перник минават по въпросната улица, но дори на сателитните изображения от тази година се вижда, че инфраструктурата там е в плачевно състояние.