Ето как изглежда първият гей Спайдърмен

Уеб-Уийвър е моден дизайнер (каква изненада!), вдъхновен от легендарните Тиери Мюглер и Александър Маккуин

Новини
22:03 - 05 Септември 2022
7335
Ето как изглежда първият гей Спайдърмен

Марвел разкри нови подробности за първия гей Спайдърмен – Уеб-Уийвър. Още през юли популярната компания за комикси обяви, че ЛГБТ героят се е “запътил” към страниците на предстоящото издание на Edge of Spider-Verse #5.

“Уеб-Уийвър, моден дизайнер, който получава мистериозните спайдър сили и ни показва един много различен вид Спайдър персонаж в историята на Стив Фокс и Кей Зама“, се казва в прессъобщение. Макар че Марвел не разкриват много по отношение на историята на героя, те споделиха бегъл поглед към неговият костюм, вдъхновен от легендарните дизайнери Мюглер и Александър Маккуин. 

Съавторът Стив Фокс се включи в Twitter, за да разкаже за творческия процес на ЛГБТ героя.

“Нещо, което осъзнах веднага, когато замислях Уеб-Уийвър, е, че той не може – и не бива – да представлява ВСИЧКИ гей мъже. Нито един персонаж не може.“, написа той в социалната платформа. След месеци на мълчание Марвел най-накрая публикува превю на Уеб-Уийвър в предстоящия брой Edge of Spider-Verse #5

В превюто има и намеци за неразбирателство с предполагаемите му родители, както и сцена, която показва как той създава новия си костюм – който художникът и съавтор Крис Анка е проектирал. Реакциите не закъсняха – феновете на Марвел се включиха в Twitter и споделиха вълнението си от дебюта на Уеб-Уейвър.