Ето как Неджля от „Листопад“ стопи 20 кг

Стил
13:59 - 15 Октомври 2021
20813
Ето как Неджля от „Листопад“ стопи 20 кг

Актрисата Фахрие Евжден, известна с ролята си на Неджля в „Листопад“, стопи 20 кг благодарение на диета с булгур. 

„Булгурът и овесените ядки са основни съставки в звездните диети. Включването на тези зърнени храни в диетата помага в борбата с теглото и балансира метаболизма”, твърди диетологът на звездите Оя Гъокче.

Една от първите диети с булгур беше използвана от съпругата на Бурак Йозчивит – красивата актриса Фахрие Евджен, станала мегазвезда в България с ролята си на Неджля в хитовия сериал „Листопад“. Тя многократно споменава в интервюта, че комбинациите с булгyр в менюто са й помогнали да отслабне след раждането с повече от 20 кг.

Булгyрът – това е обикновена пшеница, която е натрошена и обработена. По време на готвене зрънцата се увеличават до 3 пъти. Необходимо е да се спазва дозата булгур – кипяща вода (1:2). Може да се сложи и половин чаена лъжичка хималайска сол. Щом се надуе за 10-20 минути, тенджерата се маха от огъня и се оставя за един час встрани от печката. Хубаво е капакът да остане затворен и да се завие с хавлиена кърпа.

12-дневната диета с булгур, на която Фахрие Евджен се подлага, е лесна: 1 чаена чаша се сварява за целия ден, дели се на 3 порции за закуска, обяд и вечеря. Сутрин се комбинира с ябълка или кисело мляко, към 10 часа се пие чай, а за обяд се яде втората доза с голяма салата от зеленчуци. Следобед – зелен чай. Вечерята е булгур с нискомаслено сирене и една ябълка. Преди сън се пие и един айран.