Ето как Нинова разпродава БСП (ДОКУМЕНТ)

Появи се скандален документ за ипотека в "червения" Казанлък заради огромните заеми на Столетницата

Политика
14:30 - 15 Юни 2020
3096
Ето как Нинова разпродава БСП (ДОКУМЕНТ)

Лидерката на БСП Корнелия Нинова, която собственият й Национален съвет настоя да разследва за финансови злоупотреби в партията, е започнала масово разпродаване на собствеността на левицата по врме на извънредното положение в страната. 

Бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров показа скандален документ как сградата, собственост на Столетницата, в нейния някогашен бастион Казанлък, е била ипотекирана на 14 април тази година. По информация на Lupa.bg това факсимиле само доказва, че макар в партийната каса да е имало достатъчна наличност за погасяване на кредитните линии на БСП към 1 януари 2020 г., много скоро след това Столетницата е започнала бързо да изпада във финансова несъстоятелност. Необслужването навреме на заемите й е довело до масово "залагане" на нейни имоти, а на места и дори до продажбата им с цел да се запълнят огромните пробойни. 

А за да не се стигне до търсене на отговорност чрез съда, Нинова и ковчежниците й са били принудени да предприемат скоростни ипотеки там, където над имотите все още няма банкови тежести. Такъв е и примерът със сградата в центъра на Града на розите.