Ето как политиците изпратиха първолаци и гимназисти (СНИМКИ)

Кандидат-депутатите връчиха на наследниците си скромни букети, тоалетите - без финтифлюшки

Политика
13:10 - 15 Септември 2022
4646
Ето как политиците изпратиха първолаци и гимназисти (СНИМКИ)

Помпозните лимузини и скъпите раници и обувки, с които политиците в миналото обикновено изпращаха децата си в училище за първия учебен ден, вече са в миналото. Спретнати и доста обрани облекла демонстрираха днес наследниците и на кандидатите за власт от новите партии, и на представителите на отдавна утвърдените формации на родния политически небосклон. Да се похвалят с деца в училищна възраст в социалните мрежи излязоха и добре познати имена от "Промяната", ГЕРБ, БСП и ДПС, видя зоркото око на репортер на Lupa.bg. Някои от тях обаче все още се радват на блаженството на престоя в детските градини и са далеч от чина. 

Така, например, новата шефка на "Булгаргаз" Деница Златева изпрати в трета група (предучилищна) дъщеричката си - но според наш информатор - не с пищен букет, а с цветенце и книжка под ръка.

И тя, както и повечето й колеги от левицата, се съобразиха с призива да не се купуват луксозни ансамбли от рози и орхидеи, а парите да се дарят по сметките за пострадалите от наводненията в Карловско. 

Тъжно, но с надежда посреща първия учебен ден за трите си деца водачката на листата на ДБ в 25-и МИР в София Елисавета Белобрадова. За беля, тя се озова в болница насред кампанията и не успя да изпрати хлапетата си до школата. 

"15 септември, милите ми деца. Първото започва последния си клас, третото е първи клас, второто е шести. Единствената година, в която и трите ми деца ще са в училище.

Йоаница-Миромир, великият и страшен бъдещ владетел на тази планета, по паспорт Дамян, днес става първи клас. Не успях да бъда с него заради болницата, сърцето ми се пръска. Вчера се измъкнах за малко, за да изберем заедно чантата.

На връщане го държа за ръка. ”Когато станеш голям и супер готин, ще ми даваш ли пак за малко да те държа за ръка?” го питам. Каза ми ”Да” с голямо вълнение, дори малко се притесни. Той не знае, че няма да ми дава. Сега е сигурен, че ще ми дава, но няма да ми дава и правилно, защото ще е голям мъж. Затова сега го държах с цялата си сила, съвсем внимателно, защото е най-малкото ми дете, а дори то вече е голямо.

Ади ще е шести клас. Вече имаме учители по български, математика и всичко и ОТСЕГА СЕ ГОТВИМ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД СЕДМИ КЛАС В ПЪЛНА ИСТЕРИЯ.  Маги е последна година. Избра да пропусне последния си първи учебен ден и да попътува да види музеи, за които мечтае от години. Питам я как е в музеите.

Милите ми деца - винаги част от държавното ни образование, защото там понякога е трудно, има неуредици, несправедливости, понякога дори страдание, но и много хубави моменти, прекрасни учители и живота такъв, какъвто е. Човек трябва да познава живота такъв, какъвто е и какъвто ще го чака в идните години.

Милите ми деца, една единствена година всички са заедно на училище - в края, в средата и в самото му начало. Ще се пръсна от гордост, че ги имам. Ето, казах го. Три абсолютно страхотни човека със свое мнение, своя свобода ще посрещнат живота такъв, какъвто е. Да сте здрави, останалото не е проблем. Обичам ви. (Трябва да спра да плача сега!), написа Белобрадова и просълзи стотиците си фенове сред майчинските групи. 

Прави впечатление, че кандидатите на "Продължаваме промяната" за 48-ия парламент, които имат ученици, написаха до един в социалните мрежи послания за това как ще направят всичко възможно и техните хлапета, и всички българчета, да не напуснат страната, когато завършат образованието си. 


Синът на кандидат-депутата от ПП в Русе Синан Хебибов


Хлапетата на ексдепутата и кандидат за нов мандат от ПП Александър Ракшиев 


Първокласничката на Гергана Банкова от ГЕРБ - претендент за НС от Кърджали


Вторият в листата на БСП за Пловдив - Иван Петков с племенника си ученик

Колегата на Белобрадова - вицето на Христо Иванов Ивайло Мирчев (ДБ) също изпраща първолаче, но грижи има и покрай големия си син - шестокласник. "Бъдещата учителка на малката е казала, че не иска цветя. Вместо това ще остави кутия и кой с колкото може и иска - да подкрепи пострадалите от наводненията. А децата може да ѝ нарисуват по едно цвете. Споделям тази история, защото е страхотна илюстрация на това какво е да си учител - учителят учи другите най-напред през собственото си поведение. Децата може и да не запомнят какво са им казали. Ще помнят обаче кутията, напълнена със съпричастност, благодарение на учителката им", написа Мирчев. 

Водачът на листата на ГЕРБ в Ямбол Димитър Иванов, който вече има един парламентарен мандат зад гърба си, също преживя за пръв път вълнението покрай стъпването в училище на сина му Ади: