Ето какво направи княгиня Калина след пиянската изцепка

Българското царско семейство се смеси с роднините си, които формират кралската фамилия на Испания

Новини
11:27 - 05 Ноември 2023
60365
Ето какво направи княгиня Калина след пиянската изцепка

Младото поколение наследници на българското царско семейство се изсипа на тържеството за пълнолетието на испанската инфанта Леонор, на което бе елитът на европейските кралски фамилии, пише "Телеграф". 

Разбира се, те дойдоха заедно с родителите си – син, дъщеря и една от снахите на цар Симеон, които са в близко приятелство със сегашния крал Фелипе Шести, преди това принц на Астуриас.

Рожденият ден се състоя вечерта на 31 октомври, след като наследничката на короната - Леонор, се закле пред испанската конституция.

Един по един в отделни лимузини в Ел Пардо пристигнаха Мириам Унгрия, вдовица на княз Кардам, заедно с българския наследник на титлата – Борис, и брат му Белтран; княз Кубрат със съпругата си Карла Ройо-Вилянова и тримата им синове Лукас, Тирсо и Мирко; както и княгиня Калина заедно с Китин Муньос и сина им Симеон-Хасан.

На празненството не бяха забелязани княз Кирил и Росарио Надал заедно с децата им, както и княз Константин-Асен.

Българското царско семейство се смеси с роднините си, които формират кралската фамилия на Испания. На рождения ден на Леонор присъстваха двете й лели – инфантите Елена и Кристина, с част от порасналите им вече деца - първи братовчеди на бъдещата кралица. Синът на принцеса Елена - Фройлан, пристигна от ОАЕ, където от известно време живее с дядо си, абдикиралия испански крал Хуан Карлос.

Самият той се появи на частното парти, въпреки че не бе допуснат на официалната церемония в Кортесите сутринта, когато внучката му се закле във вярност на короната. Разбира се, бе и жена му – кралица София, която има силна връзка с внучката си Леонор. Баба София обаче живее в един от кралските дворци в Мадрид.

София предпочете също да не бъде на официалните събития, за да не е още по-очебийно отсъствието на възрастния крал. Веднага след края на рождения ден той отлетя за Лондон, за да преспи, и оттам – за Абу Даби. 

На официалната клетва инфантата Леонор се появи в бял костюм с панталон, дело на Агустин Гарсия, предпочитан модист на баща й. Той сътвори през 2004 г. униформата, с която Фелипе тогава се ожени за майката на Леонор Летисия. Почти същият бял костюм с двуредно закопчаване може да се намери и в магазините на „Зара“, коментира „Ел Периодико“.

Майка й, кралица Летисия, бе традиционно в тъмносиня рокля, модел на Каролина Ерера.