Ето какво ще видим във „Вина 2“ (Видео)

Сериалът започва на 7 януари 2024 г. от 21:00 ч. по БНТ 1 и ще се излъчва всяка неделя

Нещо за четене
15:20 - 14 Декември 2023
5965
Ето какво ще видим във „Вина 2“ (Видео)

Вторият сезон на хитовия игрален сериал „Вина“ започва на 7 януари 2024 г. и ще се излъчва всяка неделя от 21:00 ч. по БНТ 1. Почитателите на сериала вече имат възможност да се потопят в сюжета и атмосферата на многоочакваното продължение с премиерата на официалния трейлър на „Вина 2“.

„Във втори сезон на „Вина“ отношенията между героите ще се доразвият и ще видим как миналото има отражение върху настоящето. Мотото на този сезон е: Ако искаш бъдещето да е различно от миналото, не забравяй миналото“, каза Виктор Божинов, режисьор на сериала „Вина“ в предаването „Денят започва“  по БНТ 1.

„Зрителите вече видяха, че моят герой е доста объркан относно своите чувства спрямо две жени и мисля, че най-накрая ще вземе решение“, сподели от своя страна актьорът Владимир Зомбори, който изпълнява една от главните роли във „Вина“ – тази на Филип.

Сценаристи на „Вина“ са Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова. Креативни продуценти на втори сезон са Виктор Божинов и Ваня Николова. Режисьор по монтажа е Нина Алтъпармакова, композитор е Петър Дундаков, оператори са Калоян Божилов и Георги Гвоздев. Художник-сценограф на съвременните епизоди е Самуил Ганев, а на епизодите в епоха – Росица Бакева. Изпълнителен продуцент е Надежда Цветкова.

Освен Владимир Зомбори, актьорският състав на „Вина“ включва Елена Телбис, Михаил Билалов, Параскева Джукелова, Кристина Верославова, Герасим Георгиев – Геро, Силвия Лулчева,  Димитър Селенски, Климентина Фърцова и др. Сред изненадите във „Вина 2“ е участието на една от най-талантливите и обаятелни актриси – Лилия Маравиля. Зрителите ще видят още няколко нови лица – Мая Бежанска, Милица Гладнишка и Биляна Петринска. Ролите в епизодите в епоха се изпълняват от Александър Хаджиангелов, Ева Данаилова, Изабела Иванова, Велислав Павлов, Фани Коларова, Петър Дочев, Каталин Старейшинска.

За да си припомнят зрителите на БНТ началото на вълнуващата история в сериала „Вина“, БНТ 2 ще излъчи повторение на първи сезон в празничните вечери около Рождество и Нова година – по два епизода на 22, 23, 24 декември и 29, 30, 31 декември от 20:00 ч. по БНТ 2.

Ето официалния трейлър на сериала: