Ето кога идва студът

В изборния ден - тази неделя, ще има разкъсана облачност с повече слънце

Общество
21:30 - 02 Ноември 2023
21258
Ето кога идва студът

"Дневните температури ще бъдат в границите на 12 до 17-18 градуса в края на седмицата. Температурите ще бъдат подходящи и за зимните гуми. По планините има незначителна снежна покривка, която ще създава проблеми на туристите с подхлъзване и условия за травми. Времето ще е неподходящо за туризъм високо в планината. Сериозно захлаждане с превалявания във високите западни полета и в планините, по-съществени валежи от сняг се очаква в средата на месеца - в периода между 14 и 19 ноември. Тогава времето ще бъде по-динамично с чувствително захлаждане и превалявания от сняг", каза синоптикът Петър Янков.

"Температурите ще се движат между 14 и 20 градуса. Приятни температури, но валежите ще бъдат често явление както при нашите южни съседи, така и при нас, със силни ветрове. Времето няма да бъде подходящо за планински туризъм", прогнозира Янков.

В изборния ден - тази неделя, ще има разкъсана облачност с повече слънце.

"Вятърът ще се запази, малко ще отслабне. Ще има повече слънчеви часове и слабо повишение на температурите между 16 и 21 градуса", уточни синоптикът.

Янков обяви, че тези температури ще се задържат и в началото на следващата седмица, а в края на седмицата отново предстоят валежи с понижение на температурите.

В началото на следващата седмица с отслабването на вятъра ще има сутрешни мъгли, съчетани с ниски облаци, които ще се разкъсват по обед.