Ето кога проф. Габровски ще се срещне с всяка партия

БСП и ДБ обясниха, че ще се отзоват на поканата на кандидат-премиера на ГЕРБ

Топ
18:40 - 07 Декември 2022
2442
Ето кога проф. Габровски ще се срещне с всяка партия

Кандидатът за премиер от ГЕРБ Николай Габровски е изпратил днес покани за срещи с представители на всички парламентарни групи в 48-ото Народно събрание, съобщиха от партията. По време на срещите от формацията уточняват, че той ще представи визията си за съставяне на кабинет с първия мандат и ще търси подкрепа.

Ето и графикът на политическите срещи на кандидат-премиерът на ГЕРБ:

С ПГ „Демократична България“ – от 10:30 часа, зала „Изток“

С ПГ „БСП за България“ – от 11:30 часа, зала „Изток“

С ПГ „Български възход“ – от 17:30 часа, зала „Запад“

На 9.12.2022 г.:

С ПГ „Продължаваме Промяната“ – от 9:00 часа, зала „Изток“

С ПГ „Движение за права и свободи“ – oт 10:30 часа, зала „Изток“

С ПГ „Възраждане“ – от 11:30, зала „Изток“

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че проф. Габровски има всички права да търси експерти и да си организира срещи с партиите. „Ние сме обещали, че в рамките на първия мандат ще се направи експертно, програмно правителство”, уточни той.

По-рано от „Демократична България” обявиха, че ще се срещнат с проф. Николай Габровски. „Още когато го номинираха, ние заявихме че ще направим среща с него, за да му обясним защо не можем да го подкрепим”, коментира Атанас Атанасов. Като причина той изтъкна корупционните практики на правителствата на Бойко Борисов.

От БСП също уточниха, че ще отидат на среща с номинирания за премиер. „Какъвто и кабинет да предложи, това е кабинет с първия мандат на ГЕРБ. Въпреки всички спекулации, включително и в медиите, че БСП и ГЕРБ са се разбрали, ще отидем утре, за да му кажем: уважаваме Ви като професор и лекар, но не Ви подкрепяме нито Вас, нито правителство, предложено от Вас, защото зад него стои ГЕРБ и Бойко Борисов”, заяви Корнелия Нинова.