Ето кога времето ще се затопли

Доста прохладно започва първият учебен ден с температури между 6 и 11 градуса, обясни синоптикът Анастасия Стойчева

Общество
10:41 - 16 Септември 2024
4507
Ето кога времето ще се затопли

У нас валежи се очакват около 27-28 септември. Но като цяло през втората половина на септември температурите ще се повишат. Това каза в студиото на "Денят започва" по БНТ синоптикът Анастасия Стойчева от НИМХ.

"Доста прохладно започва първият учебен ден с температури в повечето райони между 6 и 11 градуса. В Югоизточна България и по Черноморието са малко по-високи - до 15-16 градуса. Но като цяло облачността от запад започва да се разкъсва и да намалява. Все пак оставаме в циркулацията на циклона, който носи този хладен, студен въздух и много валежи в Централна и Западна Европа", посочи тя.

"Центърът на този циклон сега се намира над северозападните райони на Балканите и през следващите дни ще се изнася на запад, т. е. има ретроградно движение. Това е един много обширен, добре организиран, мощен циклон, който причинява валежи с огромни щети в Централна Европа", поясни Стойчева.

По отношение на времето у нас през цялата седмица сутрин ще е по-хладно. От вторник минималните температури ще се повишат, ще има по-често значителна облачност, а по-значителни валежи се очакват към сряда и петък на повече места в страната, освен в планинските и в източните райони.